default_mobilelogo

     Pulse para ver el Certificado de Web de Interes Sanitario 

 

Online

Hi ha 31 convidats/des i cap membre en línia

Col·laboracions

 
La teràpia electroconvulsiva (TEC) consisteix a fer arribar al cervell un corrent elèctric d'intensitat i voltatge controlats, mitjançant l'aplicació d'uns elèctrodes en llocs precisos de la pell del crani.
 
La seva administració es realitza sota anestèsia general, relaxació muscular i amb el pacient monitoritzat sota estricte control mèdic, habitualment realitzat per un especialista en anestèsia.
 
La TEC és un tractament eficaç i segur per a determinades malalties mentals greus. Els seus majors beneficis s'obtenen en la depressió major (alt risc de suïcidi, estupor malenconiós, depressió amb símptomes psicòtics), en estats maníacs o mixts greus, en l'esquizofrènia (estupor catatònic, gran agitació amb desorganització conductual i cognoscitiva) i en altres trastorns mentals greus, podent ser d'elecció en algunes situacions clíniques.
 
Cal fer referència a la desgraciada mala fama i prejudicis socials d'aquest tractament. Al marge d'ideologies o d'informacions inadequades, ha de considerar-se que la TEC estalvia vides al mateix nivell que ho fa l'aplicació del corrent elèctric amb un desfibril·lador en el cas d'una aturada cardíaca.