default_mobilelogo

     Pulse para ver el Certificado de Web de Interes Sanitario 

 

Online

Hi ha 26 convidats/des i cap membre en línia

Col·laboracions

 
Fa ja uns 14 anys va aparèixer aquesta tècnica, també coneguda com "marcapassos cerebral", per al tractament dels malalts amb malaltia de parkinson, greus i refractaris als tractaments farmacològics, sent el resultat excel·lent, havent-se pogut controlar els tremolors intractables d'aquesta malaltia.
 
Des de fa un parell d'anys i després del rigorós coneixement dels circuits cerebrals d'algunes patologies psiquiàtriques, aquesta tècnica s'ha començat a aplicar en depressions severes i trastorns obsessiu compulsius greus, refractaris als diferents abordatges farmacològics, sent els primers resultats clarament positius pel tractament d'aquestes malalties.
 
En l'estimulació cerebral profunda, una bateria implantada en el pit d'un pacient envia impulsos elèctrics estables a una zona diana del cervell. Aquest corrent artificial corregeix l'activitat elèctrica disfuncional que està produint els problemes de salut. Els professionals ajusten la velocitat, intensitat i durada dels impulsos nerviosos per a aconseguir l'efecte desitjat.
 
Després de la realització d'exploracions cerebrals, com ressonàncies magnètiques i tomografies d'alta resolució, i sota anestèsia local, es determina el punt exacte a tractar, a través d'un sistema d'ordinadors.
 
Realment el mètode és molt semblant al que es fa amb marcapasos cardíacs. El marcapasos cerebral és una mica més gran, però ambdós s'implanten en el múscul pectoral sota la pell.