default_mobilelogo

     Pulse para ver el Certificado de Web de Interes Sanitario 

 

Online

Hi ha 42 convidats/des i cap membre en línia

Col·laboracions

 
La cocaïna és un molt potent estimulant del Sistema Nerviós Central. Actua modificant estructures cerebrals i produint una gran activació de receptors específics. Això és la causa del seu poderós efecte reforçador de la conducta de autoadministració.
 
El consum repetit produeix canvis neuroadaptatius neuronals del circuit de recompensa cerebral, que és el rerefons neurobiològic dels estats d'intens desig de consum (craving de cocaïna), i també de l'alteració d'altres estructures i circuits cerebrals relacionades amb conductes totalment inadequades de recerca i consum de la droga, produint en la persona depenent un deteriorament general en totes les àrees de la seva vida.
 
D’altra banda l'abús de l'alcohol moltes vegades associat al de cocaïna complica encara més el pronòstic de la persona depenent, a l'augmentar els sistemes de dependència cerebral i les complicacions de tot tipus, des d'alteracions de conducta, malalties psiquiàtriques i malalties mèdiques.
 
A destacar, a part del més greu que és la pròpia dependència a la cocaïna: la intoxicació greu que pot produir mort sobtada, el delirium, trastorns psicòtics (trastorns paranoides), sexuals, del son, de l'ànim i de l'ansietat per citar algunes complicacions entre les moltes que produeix.
 

Tractament

Desgraciadament no posseïm un antídot específic per al tractament i les vacunes encara trigaran a aparèixer. Però, sí disposem de fàrmacs que són de gran utilitat en el tractament de la dependència a la cocaïna amb els que combinarem unes mesures psicoterapèutiques basades en el model cognitiu conductual, motivacional, aprenentatge d'hàbits saludables i prevenció de recaigudes, que en la nostra consulta es realitzaran sempre de forma individualitzada tenint en compte la personalitat prèvia del pacient abans del consum.
 
A més a més es practicaran de forma sistemàtica controls de tòxics en orina diverses vegades per setmana i en cas de sospita de consum,  si existís negativitat de cocaïna en orina, s’analitzarien  les mostres en laboratori per a ser totalment precisos en el resultat.